Tervetuloa purjehtimaan HSS:lle kaudella 2017!

Aloita hauska ja reipas urheiluharrastus Suomen suurimmassa purjehduskoulussa!  HSS tarjoaa purjehdusopetusta ja –valmennusta kokeneiden ja koulutettujen ohjaajien vetämänä keskellä kauneinta Helsinkiä.  Meillä opit purjehtimaan, saat uusia ystäviä ja pääset mukaan laadukkaaseen valmennukseen sekä aktiiviseen urheiluseuratoimintaan. Kaikki toimintamme on ympärivuotista eli harjoittelemme purjehdukseen liittyviä taitoja niin kesällä kuin talvellakin.

HSS on saanut Suomen Purjehdus ja Veneilyn sekä Valo r.y.:n myöntämän sinettiseurastatuksen tunnustuksena laadukkaasta urheiluseuratoiminnasta lasten ja nuorten parissa. Ilo ja innostuneisuus, kuten myös kaveruus sekä turvallisuus ovat avainsanoja toiminnassamme. Kaikki juniorimme sitoutuvat noudattamaan HSS:n junioreiden pelisääntöjä. Sääntöjen noudattaminen on ehdoton edellytys toiminnassa mukana olemiselle.

 


Purjehduksen alkeisryhmät

•••

6-7v. Opti Fun ryhmä, lue lisää täältä
8-10v. Opti Green ryhmä, lue lisää täältä
11-14v. Fast Track ryhmä, lue lisää täältä
yli 15.v Aikuispurjehdus, lue lisää täältä

Ilmoittautuminen ryhmiin päättyi sunnuntaina 14.5.2017.

Fast Track ryhmän toimintaan pääset kuitenkin mukaan vielä lokakuussa!

HSS talvitreenit

•••

Opti Fun perjantaisin kello 17-17.45, Cygnaeuksen ala-aste

Opti Green perjantaisin kello 17.45-18.30, Cygnaeuksen ala-aste

Opti Blue maanantaisin kello 17-18.30, Tehtaankadun ala-aste ja keskiviikkoisin kello 16-17 Taitoliikuntakeskus

Opti Red maanantaisin kello 18.30-20, Tehtaankadun ala-aste ja torstaisin kello 18-19 Taitoliikuntakeskus

Fast Track maanantaisin kello 18.30-20, Tehtaankadun ala-aste ja torstaisin kello 18-19 Taitoliikuntakeskus

Zoom maanantaisin kello 18.30-20, Tehtaankadun ala-aste ja torstaisin kello 18-19 Taitoliikuntakeskus

Laser maanantaisin kello 18.30-20, Tehtaankadun ala-aste ja torstaisin kello 18-19 Taitoliikuntakeskus

HSS Talvitreenit info

 

 


Ryhmät

Opti Fun 6-7v

Opti Fun on vasta-alkajien oma ryhmä, jossa 6–7 -vuotiaat lapset oppivat purjehduksen perusteet turvallisesti ja hauskalla tavalla maalla, simulaattorissa ja vesillä. Opti Funiin voi ilmoittautua sinä vuonna, jolloin lapsi täyttää seitsemän vuotta.Tässä ryhmässä käytetään HSS:n Opti School –jollia, joissa on normaalia pienemmät purjeet sekä pehmustetut puomit, joten alkeiden harjoittelu on helppoa ja turvallista. Viikoittaisissa harjoituksissa purjehduksen maailmaan tutustutaan rauhallisesti edeten valmentajan johdolla. Purjehdustaitojen ohella ryhmäläiset oppivat myös vuorovaikutustaitoja ja ryhmässä toimimista kannustavassa ilmapiirissä.  Opti Fun -purjehtijat harjoittelevat oman valintansa mukaan kerran tai kaksi kertaa viikossa. Kovalla tuulella jäädään harjoittelemaan purjehdukseen liittyviä taitoja rannalle.

Kauden tavoitteet

OptiFun purjehtija oppii puolessa kaudessa toimimaan omatoimisesti ja turvallisesti rannassa ja vesillä. Puolen kauden jälkeen hän osaa nimetä jollan keskeisimmät osat, sekä rikata jollan purjehdusvalmiiksi valmentajan avustaessa nostamisissa. Hän osaa ohjata, väistää muita sekä tehdä vastatuulikäännöksen ilman valmentajan apua.

Edellä mainittuja taitoja harjoittelemme monipuolisin ja vaihtelevin harjoituksin ja leikin keinoin niin maalla, simulaattorissa kuin vesillä. Kuivaharjoittelua ja veteen totuttelua painotetaan alkeisryhmässä, jotta vesillä harrastamisesta muodostuisi ryhmäläisille hauska ja luonnollinen tapa olla ja toimia.  

Treeneissä opimme uutta positiivisessa ja turvallisessa ilmapiirissä. Haluamme luoda mahdollisimman paljon onnistumisen kokemuksia jokaiselle juniorille. Treeneissä huomioidaan jokaisen lapsen henkilökohtaiset tarpeet vaikka harjoittelemme ryhmässä. Kun juniori on treenannut ahkerasti Fun-ryhmässä, hän on valmis (valmentajan suosituksella) siirtymään Opti Green ryhmään.

Aikataulut

Opti Fun purjehtijat voivat harjoitella joko kerran tai kaksi kertaa viikossa. Jokainen purjehtija valitsee itselleen yhden tai kaksi sopivaa treeniaikaa. Treeniaika ei voi olla eri viikoilla eri aikaan tai päivänä.

Ryhmällä on toukokuun alusta juhannusviikolle ja elokuun toiselta viikolta syyskuun loppuun treenit;

  • Ti klo 17.20- 19.20
  • Ke 17.20- 19.20

Juhannuksen jälkeen heinäkuun loppuun asti harjoitukset pidetään;

  • Ma klo 14-16.20
  • Ke klo 14-16.20

Lokakuun alussa alkavat fysiikka- ja teoriatunnit sisäharjoitteluna. Näiden päivät voidaan vahvistaa vasta kun saamme tiedon tiloista liikuntavirastolta. Sisäharjoittelu jatkuu läpi talven kerran viikossa.

Kilpailut

15.10 Uno Trophy & Kääpiö Cup, HSS

Leirit

  • 12.-16.6 Alkeisleiri, erillinen hinta, ei sisälly harjoitusmaksuun
  • 31.7-4.8 Alkeisleiri, erillinen hinta, ei sisälly harjoitusmaksuun

Leireistä tulee lisäinfoa kevään aikana.

Ilmoittautuminen

Opti Fun ryhmän harjoitusmaksu kaudelle 2017 on 320€/harjoitukset kerran viikossa ja 630€/harjoitukset kaksi kertaa viikossa. Tämä sisältää  joukkueen ohjelman mukaisen valmennuksen ajalla 1.5. – 31.12.2017. 

Juniorin jäsenmaksu (58€)laskutetaan erikseen sähköposti- tai paperipostilaskulla.

Ilmoittautuminen tehdään nettilomakkeen avulla, ja vahvistuu ainoastaan maksamalla harjoitusmaksun. Harjoitusmaksu maksetaan lomakkeen lopussa Holvin verkkokaupassa. Ilmoittautuminen tulisi tehdä viimeistään 30.4.2017.


Ilmoittaudu klikkaamalla tätä linkkiä.

Valmentajat

Pinja Harjunpää, pinja,hss@gmail.com, 040 844 9126

Elli Vainio-Mattila, elli.vainiomattila@gmail.com, 040 752 6646

Eve Ojamaa, eve.ojamaa@helsinki.fi, 040 722 1469

 

Sailing School Coordinator        

Rosa Lindqvist, juniorcoordinator.hss@gmail.com, +358 50 324 66 57        

Opti Green 8-10v

Opti Green -ryhmä on tarkoitettu 8-10 vuotiaille vasta-alkajille sekä Opti Funissa mukana olleille. Tämä ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa ja tavoitteena on oppia purjehduksen perusteet ja hallitsemaan venettä itsenäisesti kevyellä ja keskikovalla tuulella. Opti Greenissä purjehditaan seuran Opti School –jollilla.

Kauden Tavoitteet

HSS:n Opti Green-purjehduskoulussa keskitymme turvalliseen veneenkäsittelyyn, oikeaan toimimiseen merellä sekä tutustumme purjehduksen saloihin aivan alusta alkaen. Tärkeintä tässä iässä onkin, että jo heti alun kynnys toimia yksin veneessä merellä katoaa sekä meri tulee tutuksi ja turvalliseksi paikaksi olla. Tulemme käymään myös ryhmän kanssa läpi seuraavat kesäkohtaiset tavoitteet.

Kauden alussa sovimme yhteiset pelisäännöt siitä, miten satamassa ja veneessä toimitaan sekä mikä on lasten rooli siinä, että harjoitukset onnistuvat. Alun jännityksestä pyritään pääsemään mahdollisimman luontevasti eroon ja purjehduksesta tulee hauskaa. Jos ryhmämme lapset ovat innostuneita jatkamaan vielä kesän puolessa välissä, on tavoitteeseen päästy. 

Puolessavälissä sama iloinen ote purjehdukseen jatkuu. Liikaa kilpailua ryhmän sisällä ei tule vielä tässä iässä olla, vaikka ystävällinen kisailu onkin lapsille luontevaa. Pyrimme kehittymään loppukesää kohti siinä, että lapset auttavat ja tukevat toisiaan entistä enemmän sekä he ottavat vastuun omasta toiminnastaan purjehtijoina.

Loppukesästä pyritään varmistamaan se, että kukaan ei lopeta talven aikana aloittamaansa harrastusta. Innostuksen tulee olla viimeisissä treeneissä sama kuin kesän ensimmäisissäkin. Pyrimme siihen, että jokainen ryhmäläinen osaa kesän lopulla purjehduksen perusteet sekä osaa liikkua merellä turvallisesti.

Opti Green ryhmän jälkeen purjehtija siirtyy harjoittelmaan Opti Light Blue joukkueeseen. 

Aikataulut

Opti Green purjehtijat harjoittelevat kaksi kertaa viikossa. Jokainen purjehtija valitsee itselleen kaksi sopivaa treeniaikaa. Treeniaika ei voi olla eri viikoilla eri aikaan tai päivänä.

Ryhmällä on toukokuun alusta juhannusviikolle ja elokuun toiselta viikolta syyskuun loppuun treenit;

Ma klo 17.00- 19.40

Ti klo 15-17.20

Ke klo 17.00- 19.40

To klo 15-17.20

Juhannuksen jälkeen heinäkuun loppuun asti harjoitukset pidetään;

Ma klo 14-16.20

Ke klo 14-16.20

Lokakuun alussa alkavat fysiikka- ja teoriatunnit sisäharjoitteluna. Näiden päivät voidaan vahvistaa vasta kun saamme tiedon tiloista liikuntavirastolta. Sisäharjoittelu jatkuu läpi talven kerran viikossa.

Kilpailut

13.8 Hyvän Tuulen Linnanmäki Regatta 

15.10 Uno Trophy & Kääpiö Cup, HSS

Leirit

12.-16.6 Alkeisleiri, erillinen hinta, ei sisälly harjoitusmaksuun

31.7-4.8 Alkeisleiri, erillinen hinta, ei sisälly harjoitusmaksuun

Leireistä tulee lisäinfoa kevään aikana.

Ilmoittautuminen

Opti Green ryhmän harjoitusmaksu kaudelle 2017 on 630€. Tämä sisältää  joukkueen ohjelman mukaisen valmennuksen ajalla 1.5. – 31.12.2017. 

Juniorin jäsenmaksu (58€) laskutetaan erikseen sähköposti- tai paperipostilaskulla.

Ilmoittautuminen tehdään nettilomakkeen avulla, ja vahvistuu ainoastaan maksamalla harjoitusmaksun. Harjoitusmaksu maksetaan lomakkeen lopussa Holvin verkkokaupassa. Ilmoittautuminen tulisi tehdä viimeistään 30.4.2017.

Ilmoittaudu klikkaamalla tätä linkkiä.

Valmentajat        

Samuli Tommola, samulitommola@gmail.com, 358 40 058 77 24

Elli Vainio-Mattila, elli.vainiomattila@gmail.com, 040 752 6646

 

Sailing School Coordinator

Rosa Lindqvist, juniorcoordinator.hss@gmail.com, +358 50 324 66 57

Fast Track 11-14v

Kauden ensimmäinen tavoite on tutustua purjehtimiseen lajina ja oppia jollapurjehduksen perusasiat Terhi 300 sekä O’Pen Bic veneillä. Alussa sovitaan yhteiset pelisäännöt siitä, miten satamassa ja vesillä toimitaan ja miten muita kohdellaan. Sitten aloitetaan purjehdus!

Ensi alkuun opitaan jollan osat nimeltä ja miten vene kasataan itsenäisesti vesille meno kuntoon. Opetellaan mistä suunnasta tuulee ja miten vene pidetään tasapainossa, pysäytetään ja saadaan taas lähtemään liikkeelle. Opetellaan myötäkäännös eli venda ja vastakäännös eli jiippi, sekä miten päästään vastatuulesta pois ja taas vauhtiin! Tavoite on oppia purjehtimaan kaikkiin suuntiin ja tiedostamaan itse millä tavalla olisi kannattavaa purjehtija.

Kauden lopussa tavoite on, että jokainen Fast Track purjehtija osaa liikkua vesillä turvallisesti ja jokseenkin itsenäisesti. Tärkein tavoite koko kauden ajan on se, että veneessä ja vesillä olo on mukavaa ja purjehtiminen on hauskaa! Nuoren tulee tiedostaa oma vastuunsa ryhmähengen ylläpidosta, sekä treeneihin osallistumisesta.

Kauden tavoitteet

HSS Fast Track alkeisryhmässä opitaan purjehduksen perusteet ja miten vesillä liikutaan turvallisesti. Tavoite on oppia purjehtimaan hyvässä hengessä ja kauden lopussa osallistua sovittuihin kisoihin. Alussa toimimme vesillä 1-krona eli terhi300 – jollilla, mutta tavoite on siirtyä Open Biceihin viimeistään kesällä. Tavoite on osallistua treeneihin aktiivisesti ja positiivisella mielellä. Ryhmän tavoite on tukea, kannustaa ja haastaa niin itseään kuin kanssapurjehtijoita. 

Fysiikkaharjoittelun tärkeyttä painotetaan koko kauden ajan. Venyttely ja lämmittely tehdään jossain muodossa joka kerta. Terveellisiä elämäntapoja kuten ruokavaliota painotetaan, sekä siihen kannustetaan.

Varusteet

Lokakuussa aloittavilla tulee olla kuivapuku sekä omat pelastusliivit. Varusteiden hankinnasta voit lukea lisää täältä.

Aikataulut

Mukaan toimintaan pääset lokakuun alusta alkaen. Harjoitukset pidetään seuraavasti:

aloitus maanantaina 2.10, treenit maanantaisin kello 18.30-20 sisäharjoitteluna tehtaankadun ala-asteella ja lauantaisin kello 10-12.30 vesillä HSS:n seuralla

Ilmoittautuminen ja hinta

Lokakuusta huhtikuuhun harjoitukset maksavat 200€. Tämän lisäksi juniori liittyy HSS:n jäseneksi. Jäsenmaksu on 58€.

Ilmoittaudu mukaan tästä! Ilmoittautuminen päättyy 6.10.

Valmentajat

Johan Ekblom, johan.ekbl@gmail.com, 040 770 7251

Aarre Tiger, aarre.tiger@gmail.com, 045 671 9241

 

Sailing School Coordinator

Rosa Lindqvist, juniorcoordinator.hss@gmail.com, +358 50 324 66 57

 

Leirit

Leiri 1, vk 24

 

LEIRIN ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT 8.6.

Tervetuloa purjehduksen alkeisleirille viikolla 24!

Helsingfors Segelsällskap järjestää maanantaista perjantaihin 12.-16.6 päiväleirin (kello 9-17) 6-10 vuotiaille. Leirin ja viikkoharjoitusten hinta 6-7 vuotiaille on 474€ ja 8-10 vuotiaille 691€. Harjoitukset jatkuvat 6-7 vuotiaille kerran viikossa ja 8-10 vuotiaille kaksi kertaa viikossa syyskuun loppuun saakka, jonka jälkeen alkavat sisäharjoitukset kerran viikossa. Ilmoittaudu leirille tästä.

11-14 vuotiaiden leiri purjehduksessa sekä purjelautailussa järjestetään maanantaista keskiviikkoon eli 12.-14.6 kello 9-17. Hinta tälle leirille on 591€ purjehtijoille ja 386€ purjelautailijoille, sisältäen leirimaksun ja viikkoharjoitukset. Harjoitukset jatkuvat purjehtijoille kaksi kertaa viikossa ja purjelautailijoille kerran viikossa syyskuun loppuun saakka, jonka jälkeen alkavat sisäharjoitukset kerran viikossa. Ilmoittaudu leirille tästä.
Osallistujat pääsevät kokeilemaan purjehdusta Optimisti- ,Terhi- ja OpenBic -jollilla sekä purjelautailua vauhdikkailla Techno293-laudoilla. Purjehduksen lisäksi leirillä on muuta urheilullista ohjelmaa, retkipäivä lähisaareen, perus veneily- ja navigointitaitoja sekä muuta vesiurheilua.

Leiripäivän aikana tarjoillaan lämmin lounas ja välipala.

Varusteiksi sopii lämpimät, vettä hylkivät vaatteet tai märkäpuku. Jalkineiksi soveltuvat esimerkiksi lenkkarit tai kumisaappaat. Omat kelluntaliivit pitää olla. Otathan varuiksi mukaan vaihtovaattet ja pyyhkeen.

HSS sijaitsee aivan Helsingin keskustassa Eiranrannan edustalla. Seuran virallinen osoite on Liuskasaari, 00140 Helsinki. Mantereen puolella yhteysaluksemme laituri sijaitsee Merisatamanranta -tien puolessa välissä. HSS:lle Liuskasaareen kuljetaan seuran isännöimällä yhteysaluksella, joka lähtee Merisatamanrannasta, Cafe Carusellin ja Kompassilaiturin puolivälistä, Ingmanin jäätelökioskin luota. Lautta kulkee kesäaikana 20min välein (esim 15:00, 15:20, 15:40) Merisatamanrannasta Liuskasaareen. Lauttamatka on tapahtumaan osallistuville ilmainen.

Leiri 2, vk 31

Tervetuloa purjehduksen alkeisleirille viikolla 31!

Helsingfors Segelsällskap järjestää maanantaista perjantaihin 31.7-4.8 päiväleirin (kello 9-17) 6-10 vuotiaille. Leirin ja viikkoharjoitusten hinta 6-7 vuotiaille on 362€ ja 8-14 vuotiaille 474€. Harjoitukset jatkuvat 6-7 vuotiaille kerran viikossa ja 8-14 vuotiaille kaksi kertaa viikossa syyskuun loppuun saakka, jonka jälkeen alkavat sisäharjoitukset kerran viikossa.

Osallistujat pääsevät kokeilemaan purjehdusta Optimisti- ,Terhi- ja OpenBic -jollilla sekä purjelautailua vauhdikkailla Techno293-laudoilla. Purjehduksen lisäksi leirillä on muuta urheilullista ohjelmaa, retkipäivä lähisaareen, perus veneily- ja navigointitaitoja sekä muuta vesiurheilua. Osallistujille lähetetään leirikirjeet ja tarkempi info leiriä edeltävältä viikolta.

Leiripäivän aikana tarjoillaan lämmin lounas ja välipala.

Varusteiksi sopivat lämpimät, vettä hylkivät vaatteet tai märkäpuku. Jalkineiksi soveltuvat esimerkiksi lenkkarit tai kumisaappaat. Omat kelluntaliivit pitää olla. Otathan varuiksi mukaan vaihtovaattet ja pyyhkeen. Lisää varusteista löydät ylempää sivulta.

HSS sijaitsee aivan Helsingin keskustassa Eiranrannan edustalla. Seuran virallinen osoite on Liuskasaari, 00140 Helsinki. Mantereen puolella yhteysaluksemme laituri sijaitsee Merisatamanranta -tien puolessa välissä. HSS:lle Liuskasaareen kuljetaan seuran isännöimällä yhteysaluksella, joka lähtee Merisatamanrannasta, Cafe Carusellin ja Kompassilaiturin puolivälistä, Ingmanin jäätelökioskin luota. Lautta kulkee kesäaikana 20min välein (esim 15:00, 15:20, 15:40) Merisatamanrannasta Liuskasaareen. Lauttamatka on tapahtumaan osallistuville ilmainen. Lautasta löydät lisää infoa ”Yhteysalus” -kohdan alta.

Ilmoittaudu leirille tästä.

Yhteystiedot

Lisätietoja HSS:n junioritoiminnasta antaa juniorikoordinaattorimme Rosa Lindqvist

juniorcoordinator.hss@gmail.com, puh. 050 32 46 657.