Tervetuloa purjehtimaan HSS:lle kaudella 2020!

Ilmoittautuminen ryhmiin aukeaa tammikuun aikana. Ilmoittautuminen leireille aukeaa helmikuun aikana. 

Aloita hauska ja reipas urheiluharrastus Suomen suurimmassa lasten purjehduskoulussa!  HSS tarjoaa lasten ja nuorten purjehdusopetusta ja –valmennusta kokeneiden ja koulutettujen ohjaajien vetämänä keskellä kauneinta Helsinkiä.  Meillä opit purjehtimaan, saat uusia ystäviä ja pääset mukaan laadukkaaseen valmennukseen sekä aktiiviseen urheiluseuratoimintaan. Kaikki toimintamme on ympärivuotista eli harjoittelemme purjehdukseen liittyviä taitoja niin kesällä kuin talvellakin.

HSS on saanut Suomen Purjehdus ja Veneilyn sekä Olympiakomitean myöntämän tähtiseurastatuksen tunnustuksena laadukkaasta urheiluseuratoiminnasta lasten ja nuorten parissa. Ilo ja innostuneisuus, kuten myös kaveruus sekä turvallisuus ovat avainsanoja toiminnassamme. Kaikki juniorimme sitoutuvat noudattamaan HSS:n junioreiden pelisääntöjä. Sääntöjen noudattaminen on ehdoton edellytys toiminnassa mukana olemiselle.

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

HSS:n junioritoimintaan pääset mukaan ilmoittautumalla alkeisryhmiimme. Alkeisryhmistä juniorit siirtyvät kilpapurjehduskouluun ja sieltä eteenpäin Racing Team -joukkueisiin. Racing Team -joukkueista löydät lisäinfoa ”Huippuvalmennus” -sivun alta.

Ilmoittautumiskaavakkeen löydät täältä (aukeaa tammikuun aikana).

Katso video HSS:n junioritoiminnasta

Seuraavat tapahtumat

•••

tammikuu: ilmoittautuminen aukeaa

maaliskuu: uusien purjehtijoiden uimakoulu alkaa

toukokuu: Opti Green ja Light Blue harjoitukset alkavat

kesäkuu: kesäleiri 1 ja Opti Fun harjoitukset alkavat

heinäkuu: treenitaukoa 2-4 vk

elokuu: kesäleiri 2 ja Hyvän Tuulen Linnanmäki Regatta

syyskuu: viimeiset viikkoharjoitukset

lokakuu: sisätreenit alkaa, Uno Trophy & Kääpiö Cup

 

Seuraa meitä

•••

Facebookissa

Instagramissa

 

 

 


Miten aloitan?

Ryhmäjako, aikataulut, varusteet ja ilmoittautumisprosessi

Tervetuloa iloiseen joukkoon!

Harjoittelun voi aloittaa joko suoraan alkeisryhmässä eli säännöllisillä viikkoharjoituksilla tai osallistumalla viikon mittaiselle päiväleirille.

Alkeisryhmissämme purjehtijat harjoittelevat ikäryhmissä. 6-7 vuotiaat harjoittelevat Opti Fun -ryhmässä, 8-10 vuotiaat Opti Green -ryhmässä ja 11-14 vuotiaat Open Bic Green -ryhmässä. Yli 14 -vuotiaat voivat osallistua joko purjelautailun alkeiskurssille tai aikuisten alkeiskurssille. Näistä lisäinfoa löydät osioiden omilta sivuilta.

6-9 vuotiaiden alkeisryhmät aloittavat yhteisellä uimakoululla, joka aloitetaan maaliskuun alussa.

Uudet Opti Green ikäiset (8-10v) aloittavat purjehduksen toukokuun ensimmäisellä viikolla (vk 19) heti vapun jälkeen. Myös kaudelta 2019 jatkavat alkeisryhmäläiset aloittavat treenit kaikissa ryhmissä heti vapun jälkeen. Uudet (kaudella 2020 aloittavat) 11-14 vuotiaat ja alle 6-7 vuotiaat eli Opti Fun -ryhmät aloittavat purjehduksen viikkoharjoitukset kesäkuun kolmannella viikolla (vk 25).

Kesäleirit pidetään kesäkuun toisella viikolla (vk 24) ja heinäkuun viimeisellä viikolla (vk 31). Leirin jälkeen on helppo jatkaa alkeisryhmän kanssa viikkotreeneissä. Syyskaudelle pääsee mukaan ilmoittautumalla alkeisryhmiin, jotka aloittavat viikolla 34.

Alkuun tarvitset muutaman turvallisuuteen liittyvän varusteen sekä reipasta mieltä. Tarvittavat varusteet ovat ryhmäkohtaisia ja liittyvät ryhmän aloitusajankohtaan. Toukokuussa vesi on vielä todella kylmää, mutta kesäkuussa pärjää jo kevyemmillä varusteilla. Lisää tarvittavista varusteista löydät ryhmäkuvauksista sekä ”varusteiden hankkiminen” -sivun alta.

Ryhmien aikataulut löydät kunkin ryhmän kuvauksen alta (päivitetään tammikuun 2020 aikana). Opti Fun -ryhmä harjoittelee kerran viikossa, kaikki Green ryhmät kaksi kertaa viikossa. Harjoitusmaksu määräytyy ryhmän ja harjoitusmäärän mukaan ja löydät nekin kuvauksien alta.

Jokainen ryhmä osallistuu omalla panoksellaan vapaaehtoistyöhön. Kunkin ryhmän vapaaehtoistyön määritelmän löydät ryhmäkuvauksen alta ja siihen kannattaa tutustua huolella. Muuta tärkeää infoa esimerkiksi vakuutuksista, aikatauluista ja varusteita löytyy ylempää tältä sivulta, ”infoa” -otsikon alta.

Mukaan toimintaan pääset täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen (aukea taamikuun aikana). Tämän jälkeen sinut lisätään Nimenhuuto -ryhmään, sinun tulee hyväksyä tunnuksesi ja sitä kautta saat lisää tietoa uuden harrastuksen aloittamisesta.

Säännöllliset viikkoharjoitukset laskutetaan sähköposti tai e-laskulla ilmoittautumisen jälkeen. Pelkästään leirille osallistuvat maksavat leirin heti verkkokauppaan.

Kysymyksiin osaa vastata valmennusvastaavamme Rosa Lindqvist (sailingschool@helsinkisailing.com, puh. 050 32 46 657, tavoitettavissa maanantaisin ja torstaisin).

Alkeistoimintaan olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.

Alkeisryhmät

Opti Fun, 6-7 vuotiaaat

Perustiedot

 • Ikä: 5-7 vuotiaat (sinä vuonna kun täyttää 6 voi aloittaa, sinä vuonna kun täyttää 8 vuotta voi vielä ilmoittautua Fun ryhmään)
 • Fyysinen koko: n. 15-30 kg
 • Taitovaatimus: osaa uida 25m
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 6 per valmentaja
 • Tuuliraja purjehtimiselle: 5 m/s

Oppimistavoitteet

Opti Fun ryhmässä tärkeintä on hauskan pito! Purjehduksen perusteisiin tutustutaan ennen kaikkea ilon ja leikin kautta. Ryhmän tärkein tavoite on tutustua veteen elementtinä ja oppia nauttimaan siellä polskimisesta pelon sijaan. Monelle pienelle tumma meri, aallot ja vesiliikenne ovat jännittäviä asioita. Tärkeintä on siis oppia rakastamaan merta, luottamaan jollaan ja liikkumaan turvallisesti satama-alueella, uusia kavereita unohtamatta! Siinä sivussa opitaan myös hiukan purjehduksesta.

 • ”purjehduksen alkeet haltuun leikin avulla”
 • kaikilla on kivaa ja jokainen juniori viihtyy HSS:llä
 • jokainen haluaa ihan itse purjehtia
 • juniori ei pelkää vettä
 • juniori oppii:
  • liikkumaan turvallisesti rannassa ja satama-alueella
  • pukemaan itse pelastusliivit
  • toimimaan osana ryhmää ja toisen purjehtijan parina
  • jollan osat
  • solmut: kasi ja merimies
  • katsomaan tuulen suunnan
  • jollan laskun vesille
  • peräsimen, kölin, skuutin paikoilleen laittamisen
  • olemaan kumiveneen hinauksessa
  • liikkumaan ja tasapainottelemaan jollassa
  • pysäyttämään ja lähtemään liikkeelle, pääsemään pois vastatuulesta
  • ohjaamaan jollaa varmuudella tahtomaansa suuntaan sekä tekemään onnistuneen myötä- ja vastatuulikäännöksen sekä erottamaan ne toisistaan
  • ohjaamaan sivutuuliradan ympäri
 • Kun juniori osaa kaikki nämä yksin jollaa purjehtien, on hän valmis siirtymään Opti Green -ryhmään. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Tutustu vuoden 2019 harjoitusohjelmaan tästä.

Aikataulut

Opti Funit aloittavat kauden uimakoululla. Uimakoulu alkaa maaliskuun alussa 2.3. Uimakoulu pidetään lauantaisin kello 14.45-15.30 Valkeassa Talossa Haagassa. Uintia on yhteensä yhdeksän kertaa ja viimeinen uinti pidetään 4.5. Uimakoulu toteutetaan yhteistyössä Helsingfors Simsällskapin kanssa. Ilmoittautuminen uimakouluun päättyi 16.2.2019.

Ensimmäinen leiri Opti Fun -purjehtijoille pidetään kesäkuun toisella viikolla (vk 24) TÄYNNÄ. Leirin jälkeen on helppo jatkaa harrastusta viikkoharjoituksissa, jotka alkavat seuraavalla viikolla eli viikolla 25 ja pyörivät syyskuun loppuun asti. Harrastuksen voi aloittaa myös suoraan ryhmässä viikolla 25, jos leirin aikataulu ei sovi. Viikkoharjoitukset pidetään seuraavasti:

 • maanantaisin kello 17-19, TÄYNNÄ
 • keskiviikkoisin kello 17-19

Heinäkuussa treenit pidetään vain maanantaisin yhdessä Opti Green -ryhmän kanssa kello 15-17.30, koska harrastajia on yleensä kaupungissa silloin vähemmän.

Toinen leiri pidetään heinä-elokuun vaihteessa (vk 31). Syyskaudelle pääsee myös mukaan ilmoittautumalla suoraan syksyn harjoituksiin, joissa voi aloittaa syksyllä viikolla 34. Keskiviikon ryhmässä on vielä tilaa ja siihen voi ilmoittautua kaavakkeen avulla.

Lokakuussa siirrytään purjehtimaan viikonloppuisin sekaryhmissä ja viikkoharjoitukset pidetään sisätiloissa teorian, pelien ja leikkien avulla. Harjoitukset pidetään ympäri vuoden kerran viikossa.

Opti Fun -ryhmän ohjelmaan kuuluvat leikkimieliset kisat lokakuun puolivälissä. Uno Trophyssä juniorit purjehtivat viestikisan joukkueissa omien vanhempiensa kanssa. Kääpiö Cupissa perheen pienimmät pääsevät ajamaan jollaa itse läpi radan, mutta heillä on mukanaan apukippari jostakin ylemmän tason junioriryhmästä.

Varusteet

 • juniorit purjehtivat seuran omistamilla Sailing School -jollilla, et tarvitse siis omaa venettä
 • he purjehtivat yksin tai pareittain veneessä
 • harjoituksiin tarvitset mukaan aina: vaihtovaatteet, omat pelastusliivit, pyyhkeen, vettähylkivän ja tuulenpitävän vaatetuksen

Harjoitusmaksut

Opti Fun ryhmän harjoitukset pyörivät kesäkuusta aina vuoden ympäri huhtikuun loppuun, jonka jälkeen suurin osa junnuista siirtyy Opti Green -ryhmään. Yksi harjoituskerta Opti Fun -ryhmässä maksaa noin 7,5 €. Ei kallis harrastus!

Juniorin jäsenmaksu 60 €
Koko vuosi: uimakoulu, kaksi leiriä ja treenit 1.160 €
Koko vuosi: uimakoulu, yksi leiri ja treenit 860 €
Kesäkuun leiri + loppuvuoden treenit 690 €
Pelkkä kesäkuun leiri 400 €
Pelkät treenit kesäkuusta eteenpäin 390 €
Elokuun leiri + loppuvuoden treenit 655 €
Pelkkä elokuun leiri 400 €
Pelkät treenit elokuusta eteenpäin 355 €

* Leirin jälkeen viikkotreeneissä jatkavat saavat treeneistä alennuksen jatkamispäätöksen ja treeneihin ilmoittautumisen yhteydessä.

Leireille voi ilmoittautua milloin tahansa vielä erikseen. Yli 500 euron harjoitusmaksut voi maksaa 1-3 erässä.

Säännöllliset viikkoharjoitukset laskutetaan sähköposti tai e-laskulla ilmoittautumisen jälkeen. Pelkästään leirille osallistuvat maksavat leirin heti verkkokauppaan.

Vanhempien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten vanhempien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Opti Fun -ryhmässä jokaisen perheen tulee osallistua kahteen talkoopäivään, muita vapaaehtoistoiminnan velvoitteita ei ole. Kaikista talkootehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Lue lisää vapaahetoistyöstä täältä.

Valmentajat

Kaudella 2019 Opti Fun ryhmien vastuuvalmentaja tulee olemaan Sofia Tynkkynen. Valmentajien esittelyt löydät Valmentajat -osion alta.

Ilmoittaudu mukaan

Klikkaa tätä ja siirry ilmoittautumiskaavakkeeseen!

 

 

Opti Green, 8-10 vuotiaat

Perustiedot

 • Ikä: 7-9 vuotiaat (sinä vuonna kun täyttää 8 voi aloittaa, sinä vuonna kun täyttää 10 vuotta voi vielä ilmoittautua Green ryhmään)
 • Fyysinen koko: n. 25-40 kg
 • Taitovaatimus: juniori ei pelkää vettä, osaa uida 25m, osaa pukea pelastusliivit itse
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 6 per valmentaja
 • Tuuliraja purjehtimiselle: 6-7m/s

Oppimistavoitteet

 • kaikilla on kivaa ja jokainen juniori viihtyy HSS:llä
 • jokainen haluaa ihan itse purjehtia
 • juniori oppii:
  • liikkumaan turvallisesti rannassa ja satama-alueella
  • solmut: kasi-, merimies- ja paalusolmu
  • toimimaan osana ryhmää
  • antamaan työrauhan muille ja keskittymään omaan suoritukseen
  • katsomaan tuulen suunnan
  • jollan osat
  • rikaamaan jollan sekä peräsimen, kölin ja skuutin paikalleen laittamisen
  • laskemaan jollan itsenäisesti vesille
  • olemaan hinauksessa
  • ohjaamaan jollaa jatkopinnalla sekä purjehtimaan sivutuuleen, myötätuuleen ja vastatuuleen
  • lähtemään rannasta ja saapumaan rantaan itsenäisesti, laiturin avulla
  • kaatamaan ja nostamaan jollan pystyyn
  • käyttämään äyskäriä
  • ajamaan jatkopinnalla koko ajan (jiippi ei välttämätön)
  • purjehtimaan varmuudella yksin jollaa
  • perus väistämissäännöt, ainakin styyra-paara
  • katsomaan virtauslankoja
  • hahmottamaan lähtölinjan ja tunnistamaan lähtöliput (kilpailemiseen tutustuminen)
 • Kun juniori osaa kaikki nämä, on hän valmis siirtymään Opti Light Blue tai Open Bic Blue -ryhmään. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Tutustu vuoden 2019 harjoitusohjelmaan tästä.

Aikataulut

Opti Greenit aloittavat kauden uimakoululla. Uimakoulu alkaa maaliskuun alussa 2.3. Uimakoulu pidetään lauantaisin kello 14.45-15.30 Valkeassa Talossa Haagassa. Uintia on yhteensä yhdeksän kertaa ja viimeinen uinti pidetään 4.5. Uimakoulu toteutetaan yhteistyössä Helsingfors Simsällskapin kanssa. Ilmoittautuminen uimakouluun päättyi 16.2.2019.

Kun vedet sulavat Opti Green -purjehtijat harjoittelevat kaksi kertaa viikossa. Jokainen purjehtija valitsee tarjotuista vaihtoehdoista kaksi itselleen sopivaa päivää/aikaa.

Opti Green ryhmän ensimmäiset harjoitukset alkavat heti vapun jälkeen viikolla 19:

 • tiistaisin kello 17.00
 • torstaisin kello 17.00

Ilmoittautuminen toukokuun harjoituksiin päättyi maanantaina 15.4.

Harrastuksen voi aloittaa myös kesäleiriltä. Ensimmäinen leiri Opti Green -purjehtijoille pidetään kesäkuun toisella viikolla (vk 24) TÄYNNÄ. Leirin jälkeen on helppo jatkaa harrastusta viikkoharjoituksissa. Harjoituksissa on leirin jälkeen kaksi valmentajaa ja uudetkin pääsevät nopeasti toukokuussa aloittaneiden mukaan. Viikolta 25 alkaen harjoitukset pidetään kolme kertaa viikossa:

 • maanantaisin kello 15.00
 • tiistaisin kello 17.00
 • torstaisin kello 17.00

Toinen leiri pidetään heinä-elokuun vaihteessa (vk 31). Syyskaudelle pääsee myös mukaan ilmoittautumalla suoraan syksyn viikkoharjoituksiin, jotka alkavat viikolla 34 (samat treenipäivät).

Opti Green -ryhmän ohjelmaan kuuluvat haastajasarjan leikkimieliset kisat elokuussa. HSS järjestää Hyvän Tuulen Linnanmäki Regatan, jossa pienet purjehtijat kiertävät ensin radan Eläintarhanlahdella ja pääsevät sen jälkeen uusien kavereiden kanssa Linnanmäelle. Seuraavalla viikolla osallistutaan Marjaniemen Purjehtijoiden järjestämään perinteiseen ja super hauskaan Opti Start -kisaan.

Viikkoharjoitukset vesillä jatkuvat syyskuun loppuun asti.  Lokakuussa siirrytään purjehtimaan viikonloppuisin sekaryhmissä ja viikkoharjoitukset pidetään sisätiloissa teorian, pelien ja leikkien avulla. Harjoitukset pidetään talvikaudella kerran viikossa.

Lokakuun puolivälissä pidetään vielä omalla seuralla Uno Trophy ja Kääpiö Cup. Uno Trophyssä juniorit purjehtivat viestikisan joukkueissa omien vanhempiensa kanssa. Kääpiö Cupissa perheen pienimmät pääsevät ajamaan jollaa itse läpi radan, mutta heillä on mukanaan apukippari jostakin ylemmän tason junioriryhmästä.

Varusteet

 • juniorit purjehtivat seuran omistamilla Sailing School -jollilla, et tarvitse siis omaa venettä
 • he purjehtivat yksin veneellä
 • harjoituksiin tarvitset mukaan aina: vaihtovaatteet, omat pelastusliivit, kuivapuvun (pakollinen varuste turvallisuussyistä) ja pyyhkeen

Harjoitusmaksut

Opti Green -ryhmän harjoitukset pyörivät vuoden ympäri ja yksi harjoituskerta maksaa noin 8,5 €. Ei kallis harrastus!

Juniorin jäsenmaksu 60 €
Vanhemman jäsenmaksu 100 €
Koko vuosi: uimakoulu, kaksi leiriä ja treenit 1 520 €
Koko vuosi: uimakoulu, yksi leiri ja treenit 1 220 €
Koko vuosi: kaksi leiriä ja treenit 1 350 €
Koko vuosi: yksi leiri ja treenit 1 050 €
Kesäkuun leiri + loppuvuoden treenit 988 €
Pelkkä kesäkuun leiri 400 €
Pelkät treenit kesäkuusta eteenpäin 688 €
Elokuun leiri + loppuvuoden treenit 863 €
Pelkkä elokuun leiri 400 €
Pelkät treenit elokuusta eteenpäin 563 €

* Leirin jälkeen viikkotreeneissä jatkavat saavat treeneistä alennuksen jatkamispäätöksen ja treeneihin ilmoittautumisen yhteydessä.

Leireille voi ilmoittautua milloin tahansa vielä erikseen. Yli 500 euron harjoitusmaksut voi maksaa 1-3 erässä.

Säännöllliset viikkoharjoitukset laskutetaan sähköposti tai e-laskulla ilmoittautumisen jälkeen. Pelkästään leirille osallistuvat maksavat leirin heti verkkokauppaan.

Vanhempien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten vanhempien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Linnanmäki Regatan järjestämisvastuu on Opti Green -ryhmällä, mutta apuna ovat Opti Light Blue -ryhmän vanhemmat. Tämän lisäksi jokaisen perheen tulee osallistua kahteen talkoopäivään. Kaikista tehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Lue lisää vapaahetoistyöstä täältä.

Valmentajat

Kaudella 2019 Opti Green ryhmän vastuuvalmentaja tulee olemaan Elli Vainio-Mattila. Valmentajien esittelyt löydät Valmentajat -osion alta.

Ilmoittaudu mukaan

Klikkaa tätä ja siirry ilmoittautumiskaavakkeeseen!

Open Bic Green, 11-14 vuotiaat

Perustiedot

 • Ikä: 10-13 vuotiaat (sinä vuonna kun täyttää 11 voi aloittaa, sinä vuonna kun täyttää 14 vuotta voi vielä ilmoittautua ryhmään)
 • Fyysinen koko: n. 30-50kg
 • Taitovaatimus: hyvä uimataito eli osaa uida 50m
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 6 per valmentaja
 • Tuuliraja: 6-7 m/s

Oppimistavoitteet

 • juniori oppii purjehtimaan itsenäisesti sekä kilpailemisen perusteet
 • koska juniorit ovat vanhempia, he oppivat Opti Green ja Opti Light Blue -ryhmien tavoitteet yhden kesän aikana:
  • jollan osat
  • solmut: kasi-, merimies- ja paalusolmu
  • katsomaan tuulen suunnan
  • jollan rikaaminen ja lasku vesille
  • rannasta lähteminen ja rantaan saapuminen itsenäisesti, laiturin avulla
  • hinauksessa oleminen
  • veneen ohjaaminen jatkopinnalla sekä purjehtiminen kaikkiin tuulen suuntiin
  • vendan ja jiipin tekeminen jatkopinnalla
  • jollan kaataminen ja pystyyn nostaminen
  • virtauslankojen katsominen
  • kisaradan ympäri purjehtiminen (lähtö, merkinkierrot, erilaiset radat)
  • purjehduksen kilpailusäännöt ja -liput
  • rangaistuskäännökset
  • taktiikan alkeet
 • Kun juniori osaa kaikki nämä, on hän valmis siirtymään Open Bic Blue tai Techno Green -ryhmiin. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Aikataulut

Harrastuksen voi aloittaa kesäleiriltä. Ensimmäinen leiri Open Bic Green -purjehtijoille pidetään kesäkuun toisella viikolla (vk 24) TÄYNNÄ. Leirin jälkeen on helppo jatkaa harrastusta viikkoharjoituksissa.

Open Bic Green -ryhmän ensimmäiset harjoitukset alkavat kesäkuussa viikolla 25, heti leirin jälkeen. Green purjehtijat harjoittelevat kaksi kertaa viikossa.  Viikkoharjoitukset vesillä jatkuvat syyskuun loppuun asti.  Lokakuussa siirrytään purjehtimaan viikonloppuisin sekaryhmissä ja viikkoharjoitukset pidetään sisätiloissa teorian ja fysiikkaharjoittelun avulla. Harjoitukset pidetään ympäri vuoden kaksi kertaa viikossa. Talvikaudella juniorit osallistuvat kolmeen ”fyysisen kunnon seuranta” -tilaisuuteen.

Toinen leiri pidetään heinä-elokuun vaihteessa (vk 31). Syyskaudelle pääsee myös mukaan ilmoittautumalla suoraan syksyn viikkoharjoituksiin. Elokuussa aloittavat harjoittelevat viikolta 34 alkaen myös maanantaisin ja torstaisin.

Viikkoharjoitukset kaudella 2019 pidetään:

 • maanantaisin kello 15.00
 • torstaisin kello 17.00

Lokakuun puolivälissä pidetään omalla seuralla Seuramestaruus -kisa, Uno Trophy ja Kääpiö Cup. Seuramestaruus -kisassa juniorit pääsevät ratkomaan kuka on seuran ykkönen Open Bic luokassa. Uno Trophyssä juniorit purjehtivat viestikisan joukkueissa omien vanhempiensa kanssa. Kääpiö Cupissa perheen pienimmät pääsevät ajamaan jollaa itse läpi radan, mutta heillä voi olla mukanaan apukippari Open Bic Green- tai jostain muusta ryhmästä.

Katso video ”2015 WORLD O’PEN BIC CUP” -kilpailuista ja tutustu Open Bic veneeseen:

Varusteet

 • juniorit purjehtivat seuran omistamilla Open Bic jollilla, et tarvitse siis omaa venettä
 • he purjehtivat yksin veneellä
 • harjoituksiin tarvitset mukaan aina: vaihtovaatteet, omat pelastusliivit, syys- ja lokakuussa kuivapuvun (pakollinen varuste turvallisuussyistä) ja pyyhkeen

Harjoitusmaksut

Open Bic Green -ryhmän harjoitukset pyörivät vuoden ympäri ja yksi harjoituskerta maksaa noin 7,5 €. Ei kallis harrastus!

Juniorin jäsenmaksu 60 €
Koko vuosi: kaksi leiriä ja treenit 1 380 €
Koko vuosi: yksi leiri ja treenit 1 080 €
Pelkkä kesäkuun leiri 400 €
Pelkät treenit kesäkuusta eteenpäin 780 €
Elokuun leiri + loppuvuoden treenit 1 009 €
Pelkkä elokuun leiri 400 €
Pelkät treenit elokuusta eteenpäin 709 €

* Leirin jälkeen viikkotreeneissä jatkavat saavat treeneistä alennuksen jatkamispäätöksen ja treeneihin ilmoittautumisen yhteydessä.

Leireille voi ilmoittautua milloin tahansa vielä erikseen. Yli 500 euron harjoitusmaksut voi maksaa 1-3 erässä.

Säännöllliset viikkoharjoitukset laskutetaan sähköposti tai e-laskulla ilmoittautumisen jälkeen. Pelkästään leirille osallistuvat maksavat leirin heti verkkokauppaan.

Alkeistoimintaan olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.

Vanhempien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten vanhempien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Open Bic Green -ryhmän vanhemmat vastaavat HSS Audi High Performance -kilpailusarjan syksyn finaalipurjehduksen järjestämisestä yhdessä kilpailutoimikunnan ja purjelautailijoiden kanssa. Tämän lisäksi jokaisen perheen tulee osallistua kahteen talkoopäivään. Kaikista tehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Lue lisää vapaahetoistyöstä täältä.

Ilmoittaudu mukaan

Klikkaa tätä ja siirry ilmoittautumiskaavakkeeseen!

Kilpapurjehduskoulu

Opti Light Blue

Perustiedot

 • Ikä: 8-11 vuotiaat
 • Fyysinen koko: n. 25-40 kg
 • Taitovaatimus: Opti Green ryhmän oppimistavoitteet
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 8 junioria per valmentaja
 • Tuuliraja purjehtimiselle: 8 m/s

Oppimistavoitteet

 • purjehtija oppii:
  • rikaamaan kisajollan itsenäisesti
  • rullavendan ja jatkopinnajiipin
  • pysymään starttilinjalla ja peruuttamaan
  • starttaamaan
  • hahmottamaan laitoja
  • kryssimään riittävän ylös
  • äyskäröimään purjehtiessa
  • merkinkierrot
  • käyttämään virtauslankoja
  • lähtemään rannasta ja saapumaan rantaan itsenäisesti, ilman laituria
  • 360 astetta, rangaistuskäännöksen
  • kilpailuliput
  • analysoimaan omaa suoritustaan
  • lisää kilpapurjehdussääntöjä
  • hahmottamaan tuulta: puuska ja shifti
  • purjehtimaan kisaradan läpi (lähtö, merkinkierrot, erilaiset radat)
  • antamaan työrauhan muille ja keskittymään omaan suoritukseen
 • Kun juniori osaa kaikki nämä ja on valmis kiertämään pääsääntöisesti kadettikisoja, on hän valmis siirtymään Opti Dark Blue-, Open Bic Blue- tai Techno Green ryhmiin. Tärkein ominaisuus ryhmäsiirrolle on tahto oppia enemmän ja uskallus kysyä asioista. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Aikataulut

Opti Light Blue -ryhmällä on harjoituskertoja kesäkaudella kaksi-kolme kertaa viikossa ja talvikaudella kaksi kertaa viikossa. Ryhmä osallistuu kahdelle oman seuran leirille, toinen pidetään kesäkuussa ja toinen heinä-elokuun vaihteessa. 

Huhtikuussa ryhmä aloittaa harjoittelun lauantaisin kello 12-14.30, heti kun jäät ovat sulaneet. Kouluaikoina (toukokuu, elokuu ja syyskuu) treenit pidetään iltaisin; tiistaisin kello 17-19.30 yhdessä Opti Green ryhmän kanssa sekä keskiviikkoisin kello 17.30-20.00 Opti Light Blue -ryhmän kanssa. Kesä- ja heinäkuun ns. klinikat eli pidemmät harjoituspäivät pidetään kello 10-15. Leiri viikkoina (24 & 31) ei ole harjoituksia. Koska ohjelma vaihtelee viikoittain, ryhmän ohjelmaan kannattaa tutustua valmennusohjelmasta löytyvän Google Kalenterin linkin ja myöhemmin Nimenhuudon kautta.

Opti Light Blue -ryhmä osallistuu pääkaupunkiseudun haastajakilpailuihin ja harjoitusmaksu sisältää viisi kilpailua. Tavoitteena on siirtyä kauden aikana ensin haastajasarjan kärkeen ja sitä kautta päästä syksyllä kokeilemaan kadettikilpailuja. Siirtyessään Opti Light Blue -ryhmään purjehtija sitoutuu osallistumaan ainakin kolmeen kilpailuun.

Opti Light Blue -ryhmän purjehtijat osallistuvat talvikauden aikana kolmeen harjoittelun ja fyysisen kunnon seurantatilaisuuteen.

Tutustu vuoden 2019 harjoitusohjelmaan tästä.

Varusteet

 • Kuivapuku on pakollinen varuste
 • Ryhmä harjoittelee seuran Racing School jollilla tai omilla optimistijollilla
 • Seuran kalustoa käyttävillä on oma nimikkojolla, jollavuokra 150e
 • Oma starttikello
 • Oma työkalupakki sisältöineen (linkki sisältöön)
 • Seuran traileri ryhmän käytössä 
 • Seuran auto käytössä tietyissä kilpailuissa hakemusten mukaan

Harjoitusmaksut

Juniorin jäsenmaksu 60 €
Vanhemman jäsenmaksu 100 €
Harjoitusmaksu 1.200 €
Kesäkuun leiri 300 €
Elokuun leiri 300 €
Seuran jollan käyttömaksu 150 €
Suomen Optimistijollaliiton -jäsenmaksu 40 euroa (2018)

Harjoitusmaksu sisältää valmentajan palkat, kumiveneen käytön sekä bensat ja seuran trailerin käytön.

Ryhmä vastaa itse kaikista kilpailumaksuista sekä pääkaupunkiseudun ulkopuolisista harjoitus- ja kilpailumatkojen logistiikka- ja majoituskustannuksista omalta osaltaan sekä valmentajan osalta.

Leireille voi ilmoittautua milloin tahansa vielä erikseen. Yli 500 euron harjoitusmaksut voi maksaa 1-3 erässä.

Harjoitusmaksu laskutetaan sähköposti tai e-laskulla ilmoittautumisen jälkeen.

Vanhempien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten vanhempien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Opti Light Blue -ryhmän vanhemmat vastaavat Hyvän Tuulen Linnanmäki Regatan järjestämisestä yhdessä  Opti Green -ryhmän kanssa. Ryhmä järjestää myös kolme keskiviikkokilpailua kauden aikana. Tämän lisäksi jokaisen perheen tulee osallistua kahteen talkoopäivään. Kaikista tehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Lue lisää vapaahetoistyöstä täältä.

Valmentajat

Kaudelle 2019 ryhmää tulee valmentamaan Bea Stelander. Valmentajien esittelyt löydät Valmentajat -osion alta.

Ilmoittaudu mukaan

Klikkaa tätä ja siirry ilmoittautumiskaavakkeeseen!

Valmentajat

Vastuuvalmentajat, apuvalmentajat ja sijaiset

Jokaisella ryhmällä on oma vastuuvalmentaja. Vastuuvalmentajat ovat vastuussa omasta ryhmän harjoitusohjelman suunnittelusta Sports Komitean hyväksymien raamien mukaisesti. Tulevan kauden valmennusohjelmat (toukokuu – huhtikuu) suunnitellaan lokakuussa, jotta suunnitelmat voidaan ottaa huomioon junioritoiminnan budjettia laadittaessa. Valmennusohjelmat käydään läpi Sports Komitean sekä Junnutoimikunnan kanssa marraskuussa, mahdollisten synergioiden ja aikataulujen päällekkäisyyksien vuoksi. Blue tasosta ylöspäin valmentajien tulee käydä valmennusohjelmat vanhempien kanssa läpi, jotta perheet osaavat valmistautua tulevaan kauteen ja sen kustannuksiin.

Vastuuvalmentajien apuna toimivat apuvalmentajat. Apuvalmentajat aloittavat valmentamista oman kilpapurjehdus uransa ohessa. Apuvalmentajat ovat käyneet Suomen Purjehdus ja Veneilyliiton Ohjaajanperuskurssin.

Vastuuvalmentajien ja apuvalmentajien lisäksi meillä on liuta muita valmentajia, jotka sijaistavat ja ovat esimerkiksi leireillä mukana. Moni heistä kilpailee itse vielä aktiivisesti eikä pysty valmentamaan säännöllisesti.

Valmentajiemme esittelyt löydät täältä.

Haluatko tulla valmentamaan HSS:lle? Ota yhteyttä Rosaan, yhteystiedot sivun alaosassa.

Leirit 2019

Leiri 1, vk 24

Tervetuloa purjehduksen alkeisleirille viikolla 24!

Leiri on täynnä

Helsingfors Segelsällskap järjestää maanantaista perjantaihin 10.-14.6 päiväleirin (kello 9-17) 6-14 vuotiaille. Leirin jälkeen on mahdollista jatkaa harrastusta viikkoharjoituksissa. Harjoitukset jatkuvat syyskuun loppuun saakka, jonka jälkeen alkavat sisäharjoitukset kerran viikossa.

Osallistujat pääsevät kokeilemaan purjehdusta Optimisti- ,Terhi- ja Open Bic -jollilla sekä purjelautailua vauhdikkailla Techno293-laudoilla. Purjehduksen lisäksi leirillä on muuta urheilullista ohjelmaa, retkipäivä lähisaareen, veneily- ja navigointitaitoja sekä muuta vesiurheilua.

Leiripäivän aikana tarjoillaan lämmin lounas ja välipala.

Varusteiksi sopivat lämpimät, vettä hylkivät vaatteet tai märkäpuku. Jalkineiksi soveltuvat esimerkiksi lenkkarit tai kumisaappaat. Omat kelluntaliivit pitää olla. Otathan varuiksi mukaan vaihtovaattet ja pyyhkeen. Lisää tietoa varusteista löydät ”varusteiden hankinta” -sivulta.

HSS sijaitsee aivan Helsingin keskustassa Eiranrannan edustalla. Seuran virallinen osoite on Liuskasaari, 00140 Helsinki. Mantereen puolella yhteysaluksemme laituri sijaitsee Merisatamanranta -tien puolessa välissä. HSS:lle Liuskasaareen kuljetaan seuran isännöimällä yhteysaluksella, joka lähtee Merisatamanrannasta, Cafe Carusellin ja Kompassilaiturin puolivälistä, Ingmanin jäätelökioskin luota. Lautta kulkee kesäaikana 20min välein Merisatamanrannasta Liuskasaareen. Lauttamatka on leirille osallistuville ilmainen. Lisäinfoa lautasta sivulta ”Yhteyslautta”.

Leirin, harjoitusten ja muun toiminnan hinnat löydät kunkin alkeisryhmän kuvauksen alta (6-7 vuotiaat, 8-10 vuotiaat, 11-14 vuotiaat). Leirille ilmoittaudutaan samalla kaavakkeella kuin harjoituksiin ja kaikkeen toimintaan.

Leirin vastuuvalmentajana toimii Elli Vainio-Mattila. Ellin ja muiden valmentajien esittelyn löydät ”valmentajat” -sivulta. Kysymyksiin osaa vastata valmennusvastaava Rosa Lindqvist (sailingschool@helsinkisailing.com, puh. 050 32 46 657).

Leirin ilmoittautuminen sulkeutuu 27.5.2019. Leirin hinta on 300 euroa niille, jotka osallistuvat myös viikkoharjoituksiin ja 400 euroa niille, jotka osallistuvat vain leirille.

Kaikki seuran ohjelmassa (leirillä tai treeneissä) harjoittelevat liittyvät automaattisesti seuran jäseniksi. Kaikki seuran jäsenet ovat automaattisesti myös Suomen Purjehdus ja Veneilyliiton (SPV) jäseniä ja näin ollen lajiliiton tapaturmavakuutuksen piirissä harjoitusten aikana. HSS:llä ei voi harjoitella olematta seuran jäsen. Ylempänä tällä sivulla on ”infoa” -osuus, jonka alla on paljon hyvää tietoa. Kannattaa ottaa hetki aikaa ja tutustua niihin!

Klikkaa tätä ja siirry ilmoittautumiskaavakkeeseen!

Leiri on täynnä

Vuoden 2018 leiri ohjelma, vuoden 2019 ohjelma tulee olemaan samankaltainen:

* ohjelma päivitetään joka päivä ja toteutetaan sään mukaan eli muutoksia saattaa tulla

Maanantai 11.6

 • kello 9.00 lauttakyyti saareen yhteysvenelaiturilta, vanhemmat tervetulleita seuraamaan opetusta maanantai aamupäiväksi
 • Valmentaja esittely, jaetaan purjehtijat omille valmentajille
 • Tutustumis- ja nimileikkejä yhdessä ja omissa ryhmissä                           
 • Pelisäännöt oman valmentajan kanssa, kierretään paikat
 • —– Lounas —–
 • Fun: veneen osat ja leikkejä niistä. Ruokailun jälkeen harjoitellaan simulaattorilla ja ohjaamista ilman rikiä hinauksessa.
 • Green: Nopea kertaus ja vesille
 • kello 17.00 leiri päättyy ja lapset tuodaan yhteysvenelaiturille

Tiistai 12.6

 • kello 9.00 aloitus
 • Fun: Kerrataan eiliseltä jiippi ja venda. Vesille
 • Green: Vesillä kryssin hahmottamista
 • —– Lounas —–
 • Fun: Temppurata ja hengauskisa
 • Green: Vesillä
 • kello 17.00 lopetus

Keskiviikko 13.6

 • kello 9.00 aloitus
 • Fun: Vesillä pötköjen keräämistä
 • Green: Vesillä timanttirata, jos ryhmä on valmis
 • —– Lounas —–
 • Fun: Vesille, jos junnut jaksaa (kasirataa ja edistyneemmät voi kokeilla kolmiorataa). Jos eivät jaksa, harjoitellaan solmuja ja käydään läpi merimerkkejä ja askarrellaan niitä, mahdollisesti merimerkkirata.
 • Green: Kelluvien pötköjen keräämis kisa ja timanttirata
 • kello 17.00 lopetus

Torstai 14.6

 • kello 9.00 aloitus
 • Retki Pihlajasaareen ja lounas siellä
 • Pihliksessä suunnistus ja/tai hiekkaranta urheilun MM ja/tai meriaiheinen tietovisa
 • kello 17.00 lopetus

Perjantai 15.6

 • kello 9.00 aloitus
 • Fysiikkatreeniä ja leikkejä
 • —– Lounas —–
 • Lounaan jälkeen leirikisa Ellioteilla ja L16 -veneillä
 • kello 16.00 vanhemmat saapuvat saareen: kerrotaan mitä leirillä ollaan opittu ja tehty, palkintojen ja stipendien jako, vanhemmat voivat keskustella vapaasti valmentajien kanssa
 • kello 17.30 lopetus

Leiri 2, vk 31

 

Tervetuloa purjehduksen alkeisleirille viikolla 31!

Helsingfors Segelsällskap järjestää maanantaista perjantaihin 29.7-2.8 päiväleirin (kello 9-17) 6-14 vuotiaille. Leirin jälkeen on mahdollista jatkaa harrastusta viikkoharjoituksissa. Harjoitukset jatkuvat syyskuun loppuun saakka, jonka jälkeen alkavat sisäharjoitukset kerran viikossa.

Osallistujat pääsevät kokeilemaan purjehdusta Optimisti- ,Terhi- ja Open Bic -jollilla sekä purjelautailua vauhdikkailla Techno293-laudoilla. Purjehduksen lisäksi leirillä on muuta urheilullista ohjelmaa, retkipäivä lähisaareen, veneily- ja navigointitaitoja sekä muuta vesiurheilua.

Leiripäivän aikana tarjoillaan lämmin lounas ja välipala.

Varusteiksi sopivat lämpimät, vettä hylkivät vaatteet tai märkäpuku. Jalkineiksi soveltuvat esimerkiksi lenkkarit tai kumisaappaat. Omat kelluntaliivit pitää olla. Otathan varuiksi mukaan vaihtovaattet ja pyyhkeen. Lisää tietoa varusteista löydät ”varusteiden hankinta” -sivulta.

HSS sijaitsee aivan Helsingin keskustassa Eiranrannan edustalla. Seuran virallinen osoite on Liuskasaari, 00140 Helsinki. Mantereen puolella yhteysaluksemme laituri sijaitsee Merisatamanranta -tien puolessa välissä. HSS:lle Liuskasaareen kuljetaan seuran isännöimällä yhteysaluksella, joka lähtee Merisatamanrannasta, Cafe Carusellin ja Kompassilaiturin puolivälistä, Ingmanin jäätelökioskin luota. Lautta kulkee kesäaikana 20min välein Merisatamanrannasta Liuskasaareen. Lauttamatka on leirille osallistuville ilmainen. Lisäinfoa lautasta sivulta ”Yhteyslautta”.

Leirin, harjoitusten ja muun toiminnan hinnat löydät kunkin alkeisryhmän kuvauksen alta (6-7 vuotiaat, 8-10 vuotiaat, 11-14 vuotiaat). Leirille ilmoittaudutaan samalla kaavakkeella kuin harjoituksiin ja kaikkeen toimintaan.

Leirin vastuuvalmentajana toimii Elli Vainio-Mattila. Ellin ja muiden valmentajien esittelyn löydät ”valmentajat” -sivulta. Kysymyksiin osaa vastata valmennusvastaavamme Rosa Lindqvist (sailingschool@helsinkisailing.com, puh. 050 32 46 657).

Leirin ilmoittautuminen sulkeutuu 15.7.2019. Leirin hinta on 300 euroa niille, jotka osallistuvat myös viikkoharjoituksiin ja 400 euroa niille, jotka osallistuvat vain leirille.

Kaikki seuran ohjelmassa (leirillä tai treeneissä) harjoittelevat liittyvät automaattisesti seuran jäseniksi. Kaikki seuran jäsenet ovat automaattisesti myös Suomen Purjehdus ja Veneilyliiton (SPV) jäseniä ja näin ollen lajiliiton tapaturmavakuutuksen piirissä harjoitusten aikana. HSS:llä ei voi harjoitella olematta seuran jäsen. Ylempänä tällä sivulla on ”infoa” -osuus, jonka alla on paljon hyvää tietoa. Kannattaa ottaa hetki aikaa ja tutustua niihin!

Klikkaa tätä ja siirry ilmoittautumiskaavakkeeseen!

VUODEN 2018 LEIRIN OHJELMA (vuoden 2019 ohjelma tulee olemaan samankaltainen)

* ohjelma päivitetään joka päivä ja toteutetaan sään mukaan eli muutoksia saattaa tulla

Maanantai

– 9.00 lautalla yli

– Paikkojen ja valmentajien esittely, vanhemmat tervetulleita mukaan

– Jaetaan juniorit ryhmiin ja leikitään leikkejä oman ryhmän kanssa tai tutustutaan muuten toisiimme, käydään läpi päivän ohjelma

– Lounas

– Fun & Green uudet: Käydään läpi veneenosat leikin kautta, lopuksi testataan simulaattorilla

-Fun & Green jo purjehtineet: Kerrataan simulaattorilla ja lähdetään vesille

-Päivän kertaus lopuksi ryhmissä

– 17.00 lautalla yli

 

Tiistai

-9.00 Lautalla

-Omissa ryhmissä eilisen kertaukset

-Fun: Vesille kasirataa, vaihdellaan kumpparista veneeseen

– Green: Purjehditaan pitkä kryssi (pillin vihellyksestä venda) ja takaisin

-Lounas

-Fun : Harjoitellaan veneessä tasapainoilua ilman rikiä

-Green: vesille hiomaan vendoja ja käydään Suomenlinnassa jäätelöllä

-Loppupalaute/briiffi ryhmissä

-17.00 lautalla yli

 

Keskiviikko

– 9.00 Lautalla

– Fun: Parittain veneissä toinen ohjaa toista

– Green: starttien harjoittelemista ja purjelaudan testaus

– Lounas

– Fun: leikitään rannassa, harjoitellaan solmuja ja veneen rikaamista

-Green: harjoitus kisa, käydään läpi sääntöjä

 

Torstai

– 9.00 lautta

– Retkipäivä, jaetaan junnut sekaisin

– Purjehditaan saareen

– lounas saaressa

– Erilaisia leikkejä saaressa

-Purjehditaan takaisin HSS:lle

 

Perjantai

– Fun: Tiimeissä kilpailu merkkien keräämisestä vedestä

– Green: Leirin kilpailu saaren ympäri, purjehditaan 2-3 osassa

-Lounas

– Fun: temppurata joko jollilla tai maissa riippuen tuulesta

-Green: Temppurata, pidetään palkintojen jako

– Jaetaan stipendejä, vanhemmat tervetulleita kuuntelemaan

Yhteystiedot

Lisätietoja HSS:n junioritoiminnasta antaa valmennusvastaavamme Rosa Lindqvist

Rosa työskentelee junioritoiminnan parissa maanantaisin ja torstaisin

sailingschool@helsinkisailing.com, puh. 050 32 46 657

HSS Junioritoimikunta 2020

Junioritoimikunnan jäsenet tavoitat osoitteella: juniorit@helsinkisailing.com

Tomi Latvala, junioripäällikkö, Opti Violet vastuuvanhempi, DTSW

Tiina Lauren, Opti Light Blue vastuuvanhempi

Karoliina Halmesmäki, Opti Dark Blue vastuuvanhempi

Katariina Stahl, Zoom Violet vastuuvanhempi

Saara Söderberg, Laser Black vastuuvanhempi