Kiinnostaako kilpapurjehdus tai purjehduskurssi? HSS Audi Sailing Center tarjoaa erinomaista opetusta sekä omistautuneen harrastusporukan kaikentasoisille purjehtijoille. Tarjontaan kuuluu purjehduskursseja aloittelijoille sekä fleet- ja matchrace treenejä ja kilpailuja. Jäsenemme voivat purjehtia useilla eri veneillä. Tule mukaan!

Opi purjehduksesta - myös talvella

Tervetuloa aikuisten talvi treeneihin! HSS järjestää syksyn aikana erilaisia purjehduksen teoriaan liittyviä koulutuksia. Valitse kiinnostavat ja ilmoittaudu mukaan!

Luentojen aiheina ovat trimmaus, säännöt ja taktiikka. Jokaisesta aiheesta järjestetään kaksi luentoa. Ensimmäisellä luennolla käydään läpi aivan perusteet ja käsitteet. Alkeisluento sopii hyvin sellaiselle, joka on purjehtinut vasta vähän. Jatkoluennolle voi osallistua, jos aihe kiinnostaa enemmän tai olet jo purjehtinut pidempään sekä kilpaillut. Luennot sopivat niin jolla-, kisa-, kölivene- kuin matkapurjehtijalle eli aivan kaikki seuran jäsenet ovat tervetulleita! Jokainen luento maksaa 8eur/krt ja pidetään perjantaina. Luennolle pitää ilmoittaua viimeistään keskiviikkona HSS:n verkkosivujen kautta. Luento toteutuu vain, jos osallistujia on vähintään 10. Paikka on Cygnaeus lågstadieskola, Merimiehenkatu 9, 00120 Helsinki.

Luentojen lisäksi ohjelmassa on Kilpailunjärjestäjä- ja Aluetuomarikurssit, jotka ovat viikonlopun mittaisia koulutuksia. Molemmat pidetään HSS:llä Liuskasaaressa.

10.11 kello 18.30-20 Trimmaus, alkeet

– luennoitsija Eve Ojamaa, HSS valmentaja, purjehtinut Laser Radialia ja matkaveneitä, kisannut 606-veneillä

17.11 kello 18.30-20 Trimmaus, jatko

– luennoitsijat Tom Jakoby ja Sampo Sailo. Tom on purjehtinut kilpaa vanhoilla köliveneillä ja viime vuodet klassikko 6mrR -veneellä. Sampo on ammatiltaan mastonrakentaja ja purjehtinut kilpaa zoomilla, 6mR:llä ja folkkarilla.

18.-19.11 kello 9-17 Kilpailunjärjestäjä -kurssi

– Kurssilla käydään läpi kilpailujärjestämisen perusasiat ja se antaa hyvät valmiudet toimia kilpailulautakunnan jäsenenä isoissakin kilpailuissa. Kurssin jälkeen on mahdollisuus hakea SPV:n kilpailujärjestäjän pätevyyttä.

– Kouluttajina Eva Lindgren ja Salla Itäaho

– Kurssin hinta on 95€. Kurssin hintaan sisältyy sääntökirja, opasvihko sekä kurssipäivien ateriat. HSS kustantaa omat jäsenensä jotka osallistuvat kurssiin ja sitoutuvat olemaan mukana kilpailujärjestelyissä tulevina kesinä.

– Ilmoittautuminen viimeistään 10.11.2017 osoitteeseen salla.itaaho@hss-segel.fi. Viestiin nimi, seura, yhteystiedot (s-posti ja puhelin), haluatko sääntökirjan suomeksi vai ruotsiksi sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat.

24.11 kello 18.30-20 Säännöt, alkeis

– luennoitsija Eve Ojamaa, HSS valmentaja, purjehtinut Laser Radialia ja matkaveneitä, kisannut 606-veneillä

1.12 kello 18.30-20 Säännöt, jatko

– luennoitsija Sami Sailo, kokenut kilpapurjehtija, kilpailunjärjestäjä sekä tuomari

8.12 kello 18.30-20 Taktiikka, alkeet

– luennoitsija Pinja Harjunpää, HSS valmentaja, Liikuntatieteiden kandidaatti, Opti PM-joukkueen valmentaja 2014, E-jolla PM 4. tytöissä (2012)

5.1 kello 18.30-20 Taktiikka, jatko

– luennoitsija Noora Ruskola, HSS valmentaja, 49erFX Rio Olympialaiset 2016, 49erFX alle 23v. MM 1. 2014, Zoom MM 1. 2010

13.-14.1 Aluetuomari -kurssi

– Aluetuomari tuntee pääsäännöt ja määritelmät sekä protestilautakunnan työskentelytavat, protestienkäsittelyprosessin sekä päätöksentekomenettelyn. Kokenut aluetuomari voi toimia protestilautakunnann puheenjohtajana rankingkilpailuissa, muissa kansallisissa kilpailuissa ja alueellisissa mestaruuskilpailuissa.

– Kurssin hinta ja ilmoittautumisprosessi julkaistaan myöhemmin.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan ja maksa osallistumismaksu Holvin verkkokaupan kautta. Klikkaa tätä ja pääset ilmoittautumaan!


Alkeiskurssit

Kauden 2017 viimeinen alkeiskurssi pidetään 16-17.9.
Ilmoittaudu mukaan!

Jäsenyys 2017

Kausimaksu 660 €

***

Tutustu jäsenyyteen 


Viisi syytä liittyä

1. Aikuispurjehdus Audi HSS Sailing Centerissä antaa mahdollisuuden purjehtia ja kehittää taitoja ilman sijottamista omaan veneeseen.

Sailing Centerissä löydät oman paikkasi riippumatta taitotasostasi. Ammattilaisvalmentajien avulla sinun on mahdollista kehittää taitojasi nopeammin kuin missään muualla.

2. Päivätyön kanssa yhteensopiva harrastus rennossa ilmapiirissä.

HSS sijaitsee Liuskasaarella Kaivopuiston edessä (2 min. säännöllisessä lautalla). Keskeisen sijainnin ansiosta voit tulla ja harjoitella muutaman tunnin ajan myös viikonpäivinä. Voit lähteä kotoa/töistä klo 4 ja olla takaisin klo 9. HSS on myös yksi Suomen aktiivisimmista junioripurjehdusseuroista, joten voit myös aloittaa harrastuksen yhdessä perheen nuorempien jäsenten kanssa.

3. Laaja valikoima veneitä ja purjehdusta jokaiselle taitotasolle.

Aikuispurjehtijat, jotka ovat Sailing Centerin jäseniä voivat käyttää 17 eri venettä kolmessa eri veneluokassa. Viikoittainen treeniohjelma kattaa treenit aloittelijatasolta edistyneisiin fleet- ja matchrace treeneihin. Kaikentasoisilla purjehtijoilla on mahdollisuus purjehtia tiimissä, kehittää taitojaan, sekä osallistua kilpailuihin. 

4. Rajoittamattomat mahdollisuudet laajentaa purjehdusharrastustasi.

Purjehdus voi tarkoittaa monia asioita. Monet jäsenemme ovat täysin koukussa fleet- tai matchrace kilpapurjehdukseen. Jotkut harjoittelevat tarkoituksena ostaa oma vene perhekäyttöön. Jotkut ovat osallistuneet avomeripurjehduskilpailuihin tai siirtyneet treenaamaan high-performance veneillä. Kun purjehduksen perustaidot ovat hallussa, mahdollisuudet ovat rajoittamattomat!

5. Kyse on purjehdusyhteisöstä.

Sailing Center pyörii vapaaehtoistyön voimin ja yhdessätekemisen mentaliteetillä. Kaikki osallistuvat veneiden ylläpitoon ja kilpailujen järjestämiseen, uuden harrastuksen lisäksi saat joukon uusia ystäviä.  Monet jäsenemme ovat ulkomaalaisia ja englantia puhuvia. Audi HSS Sailing Centerin aikuisjäsenenä olet myös purjehdusseuran jäsen ja vakuutettu Suomen Purjehdus ja Veneily -seuran yleisillä vakuutuksilla. Katso koko lista jäseneduista.

+ Muista, sinun ei tarvitse investoida huippuluokan purjehdusvarusteisiin ennen kuin voit aloittaa harrastuksen (yleinen väärinkäsitys purjehduksesta!). Mitkä tahansa lämpimät ja vedenpitävät vaatteet ja tennarit tai kumisaappaat toimivat hyvin aloittelelijapurjehdukseen. Voit lainata pelastusliivejä treenejä varten Sailing Centeriltä. Kun osallistut enemmän, ensimmäiset asiat mitä saatat haluta hankkia ovat jollapelastusliivit ja purjehduskello.

Alkeiskurssit

**information in English from the link below**

Suositut purjehduksen alkeiskurssimme jatkuvat vielä syksyllä! Varaa paikkasi viikonloppukurssilta ja opi purjehduksen perusteet hyvässä seurassa. Ehdit vielä tutustua uuteen lajiin loppukaudesta!

Kahden päivän aikana keskitymme purjehduksen teoriaan sisätiloissa, purjehduksen perusteisiin maalla simulaattorin avulla, sekä merellä jos sääolosuhteet sallivat. Kurssin jälkeen olet oppinut purjehduksen perusteet ja veneen valmistelun purjehdusta varten. Intensiivinen viikonloppukurssi on hyvä tapa tutustua purjehdukseen! Koska purjehdimme 3-4 hengen L16 jollaveneillä, kurssi sopii hyvin myös niille, joilla on jo jotakin kokemusta isommista veneistä, mutta haluavat oppia veneen käsittelyä ja kipparointitaitoja.

Syyskuussa järjestämme kauden viimeisen alkeiskurssin 16-17.9, ilmoittaudu mukaan täältä!

Kurssin hinta on  270€. Kurssi on avoin kaikille, ja sinulla ei tarvitse olla aiempaa purjehduskokemusta.

Briefly in English: the last beginners’ course in sailing of the season 2017 will be held on 16-17.9. If English-speaking participants join the course, it will be held in English. You do not need any previous sailing experience to join! More information is available through the registration link

 

 

Jäsenyys

Näin pääset alkuun

Audi HSS Sailing Centerin purjehdusyhteisön jäsenenä pääset osallistumaan valmennettuihin treeneihin, käyttämään Sailing Centerin veneistöä, osallistumaan kilpailuihin ja tutustumaan mahtavaan joukkoon samanhenkisiä purjehtijoita.

Jäsenmaksu kaudelle 2017 on 660 Euroa.

Liittyäksesi ja aloittaaksesi purjehduksen täytä jäsenyyshakemus. Hakemuksessa kysytään joitakin taustatietoja sinusta ja aiemmasta kokemuksestasi. Liittymällä hyväksyt myös osallistumisen yhteiseen veneiden huoltoon talkoo-henkisellä yhdessä tekemisellä.

Tuo tosite Sailing Centerin maksusta HSS:n toimistoon, jota vastaan saat jäsenkortin. Kortti toimii yhteyslautalla tositteena jäsenyydestä. Jos sinulla on kortti edellisvuodelta ja olet maksanut jäsenyysmaksun, kortin pitäisi olla automaattisesti uudelleenaktivoitu.

Osallistuaksesi treeneihin käytä varausjärjestelmää varataksesi paikan veneestä. Alussa ei tarvitse huolehtia onko sinulla tiimiä, varaa vain mikä tahansa paikka ja tiimit muodostetaan treeneissä ennen lähtöä vesille. Kun taitosi ovat riittävällä tasolla ottaaksesi vastuun kipparoida venettä itsenäisesti, voit varata veneen ja mennä vesille tiimin kanssa myös järjestettyjen treenien ulkopuolella. Lisää tietoa veneiden varaamisesta ja kipparioikeuksista.

Uudet jäsenet saavat myös yksityiskohtaisempaa tietoa sähköpostitse, sisältäen tarkemmat ohjeet veneidenvarausjärjestelmän käytöstä.

Elämää saarella

Jäsenyys Audi HSS Sailing Centerissä on paljon enemmän kuin vesillä vietetty aika. Kuten kokeneemmat purjehtijat tietävät, yllättävän suuri osa harrastuksesta tapahtuu mailla – veneiden perään katsominen, niiden valmistelu purjehdusta varten, välineiden laittaminen takaisin paikoilleen treenien jälkeen. Jos olet aloitteleva purjehtija, tulet tutuksi sen kanssa, mitä veneiden ylläpito purjehduskuntoisena vaatii ja miten veneet toimivat. Ja kun asioita tehdään yhdessä, se on myös hauskaa!

Liuskasaarelta on yhdet parhaista näkymistä Helsingin keskustassa ja kaksi ravintolaa, HSS Paviljong ja kaikkien suosikki Skiffer. “After-sailit” pitsalla? Kyllä! On vaikea löytää kesällä paikkaa, joka voittaisi Liuskasaaren, sen kalliot näkymineen avomerelle ja Harmajan majakalle, ja huikean, valoisan kesäillan pinkin sävyn.

Purjeveneisiin hurahtaneille seura tarjoaa iloksi myös Suomen suurimman klassikkoveneistön.  Sen lisäksi, että ne ovat upeita, ne ovat todellinen nautinto purjehtia, ja monet niiden kippareista ovat toivottaneet Sailing Centerin jäseniä tervetulleiksi osallistumaan purjehduksille ja kilpailuihin.

Jäsenyysedut

Audi HSS Sailing Centerin jäsenenä olet myös HSS:n jäsen. Jäsenenä olet vakuutettu Suomen Purjehdus ja Veneily -seuran yleisillä vakuutuksilla. Jäsenedut pitävät sisällään muun muassa lauttakuljetuksen saarelle, alennuksia HSS:n Paviljong ravintolassa ja Skifferissä. 

Valmennetut harjoitukset

Kauden aikana järjestetään noin 16-17 viikkoa treenejä ohjaajan kanssa. Ohjatut viikottaiset treenit sisältyvät jäsenyysmaksuun.

Viikossa järjestetään neljänlaisia treenejä. Uudet jäsenet saavat myös mailitse tarkemmat treeniohjeet.

  • Maanantai – alkeistreenit L16-veneillä: purjehduksen perusteet, veneiden valmisteleminen ja käsittely, kilpailemisen alkeet
  • Maanantai – jatkotason alkeistreenit L16/Elliott-veneillä: purjeiden trimmaus, veneiden käsittely ja kisaamista perusteet jo osaaville
  • Tiistai – edistyneet treenit Elliott-veneillä: fleet-kisaaminen, taktiikka, trimmauksen hienosäätö, tuulitaktiikka
  • Torstai – edistyneet treenit Elliott-veneillä: match-kisaaminen, haastavammat manööverit, veneiden hallinta ja sääntötaktiikka

Ohjeistuksena on valita yhdet taitotasoon ja kiinnostukseen sopivat treenit joilla aloittaa, mutta tietysti on mahdollista ja suositeltavaakin toisinaan harjoitella myös muilla veneillä. Ohjatut treenit alkavat 17.40 keväällä ja kesällä. Veneiden tulisi olla valmisteltuina siihen mennessä – tulethan tarpeeksi ajoissa, mielellään kello 17 lautalla. Syksyn harjoitukset aloitetaan aiemmin, noin 17.00, kun illat alkavat pimetä.

Jos olet uutena jäsenenä epävarma sinulle sopivimmista treeneistä, juttelethan valmentajan kanssa, kysy rohkeasti jäsenten facebook-ryhmässä, tai lähetä viestiä hssmrc@gmail.com, niin etsitään yhdessä sinun tasollesi ja kiinnostuksellesi sopivin ryhmä.

SM40-veneet eivät ole käytössä säännöllisissä harjoituksissa, mutta niitä niitä saatetaan käyttää edistyneempiin match race taitoihin ja taktiikoihin, kehittäen tiimityötä 5-6 jäsenen miehistöllä. Harjoituksista sovitaan erikseen.

Fleet race -purjehtijat hyötyvät match race -purjehduksesta ja päinvastoin joten on erittäin suositeltavaa kokeilla kumpaakin, kun peruspurjehdustaidot ovat hallussasi!

Fleet

Audi HSS Sailing Centerillä sinulla on mahdollisuus purjehtia neljällä eri veneluokalla:

Elliott 6m – 6 venettä

Urheilullinen vene purjehtia. Uusiseelantilaisen Greg Elliotin suunnittelema vene on 6 metriä pitkä ja painaa 635 kg. Kolmen purjehdittava Elliott on suunniteltu match race -mielessä ja vene valittiin naisten Match Race -olympialuokkaan 2008. Audi Match Race Suomen tiimi kipparinaan Silja Lehtinen, edustaen sekä HSS:ää että NJK:ta, otti pronssia Lontoon olympialaisissa 2012. Tiimi ja heidän harjoitusvastustajansa käyttivät Audi HSS Sailing Centerin veneitä valmistautuessaan vuosina 2009-2012. Veneet ovat edelleen hyvin aktiivisessa käytössä.

Katso YouTubesta, kuinka naiset voittivat pronssia Olympialaisissa
http://vimeo.com/32298569

Laser 16 – 9 venettä

Hyvä vene purjehduksen perusteiden opetteluun. Vene on suunniteltu 1989, se on 5 metriä pitkä, 250kg painava, ja kolmen tai neljän hengen purjehdittava. Se on suosittu harjoitusvene monissa purjehduskouluissa, sillä se on melko helppo purjehtia, mutta mahdollistaa taitojen kehittämisen korkealle tasolle.

SM40 – 2 venettä

Urheilullinen vene, jossa on kokoa. SM40 on legendaarisen ruotsalaisen suunnittelijan Pelle Pettersonin luoma, Petterson suunnitteli ja kipparoi Ruotsin Sverige Challenger -veneen Amerikan Cupiin 1977 ja 1980. Petterson halusi luoda purjeveneen joka on edullinen rakentaa ja huoltaa, helppo tilata ja purkaa ja on kuljetettavissa standardoiduilla 40-jalkaisilla säiliöllä. Vene tarjoaa riittävästi suorituskykyä ollakseen kiinnostava katsojille samoin kuin purjehtijoille.

Vene on 12 metriä pitkä ja painaa 3760 kg. Vene on viidestä kuuteen hengen purjehdittava ja se on puhdasverinen match race-vene. Nämä veneet ovat saatavissa myös yrityspurjehduksia varten.

 

 

 

 

 

 

 

Kilpaileminen

Sailing Centerissä voit aikuispurjehtijana harjoitella kilpailemista useilla eri tavoilla.

Traditio keskiviikkokisoista alkoi HSS:llä jo ennen toista maailmansotaa. Kisat ovat koko seuran yhteiset, ja erilaiset veneet kisaavat luokittain. Voit kisata kaikilla Sailing Centerin veneluokilla, useimmiten käytössä ovat Laser16-veneet. Kisan jälkeen vietämme usein “aftersaileja” Skifferillä, Paviljongissa tai järjestämme oman barbequen.

Ensimmäinen varoitussignaali annetaan aikaisintaan klo 17:55. Tämä tarkoittaa, että veneiden tulisi olla valmiina 17:30 ehtiäkseen rata-alueelle ajoissa. Käymme läpi liput, radan ja lähtöproseduurin Laser 16 veneiden vieressä ennen vesillelähtöä. Et tarvitse aiempaa kisakokemusta liittyäksesi tai kipparoidaksesi, kaikki taitotasot tervetulleita! Ota mukaasi purjehdus- tai ajanottokello, jos omistat sellaisen! Purjehdusohjeet, sisältäen tiedot radasta ja ilmottautumisesta löydät täältä

Match race-purjehduksessa järjestetään kausittainen Center Cup, jossa on 6-8 G5-luokan osakilpailua. Center Cup järjestetään Elliott-purjehtijoiden vetämänä, ja on maksuton seuran tiimeille. Match race-tiimimme ovat osallistuneet kisoihin aktiivisesti myös NJK:lla.

Veneiden varaus ja kipparointi

Veneiden varausjärjestelmä on avoinna ainoastaan Audi HSS Sailing Centerin aikuisjäsenille. Jäsenet saavat kirjautumistunnukset ja tarkemmat ohjeet sähköpostitse. Jos olet unohtanut kirjautumistunnuksesi, etsithän sähköpostistasi ensin, mutta jos et siltikään löydä niitä niin laita viestiä osoitteeseen hssmrc@gmail.com

Muistathan maksaa jäsenmaksun ennen kuin varaat mitään! Uimataito ja pelastusliivien käyttö ovat pakollisia varataksesi veneen ja purjehtiaksesi Sailing Centerillä. Kipparin tulee myös täyttää purjehdusraportti aina purjehduksen päätteeksi, myös treenien jälkeen.

Ohjatuissa treeneissä valmentajan avustuksella veneiden kipparointia voivat kokeilla kaikentasoiset purjehtijat. Kun taitosi ovat riittävät, voit hakea kipparioikeuksia myös itsenäiseen treenaamiseen. Kun olet saanut kipparioikeudet, voit siis varata veneen ja lähteä vesille miehistön kanssa myös viikoittaisten treenien ulkopuolella. Kannustamme sinua hakemaan oikeudet, kun taitotasosi on riittävän hyvä!

Kipparina olet vastuussa miehistösi ja veneen turvallisuudesta. Kipparoinnissa on kyse ennen kaikkea siitä, että kykenee tekemään oikeat päätökset. Arvioi aina omasi ja miehistösi taidot suhteessa vallitseviin sääolosuhteisiin (tuulen voimakkuus ja merenkäynti) ennen purjehdusta. On sinun vastuullasi tehdä lopullinen päätös siitä lähdetäänkö purjehtimaan, ja miehistön tulee kaikkien kokea turvalliseksi lähteä.

Kippareiden tulee pystyä kommunikoimaan miehistönsä kanssa ja ohjeistamaan heitä vesillä, satamasta lähdettäessä, sekä rantauduttaessa. Heidän tulee myös olla valmiita toimimaan odottamattomissa tilanteissa joita voi tulla vastaan purjehdittaessa, esimerkiksi veneen vahingoittuessa tai sään muuttuessa yllättäen.

Kaikkien kippareiden odotetaan tuntevan veneensä, sekä pystyvän tekemään pienimuotoisia korjauksia. Kipparit ottavat vastuun, vahinkotapauksissa tämä usein tarkoittaa rahaa. Mikä tahansa vahinko, joka ei kuulu normaaliin kulumiseen, laskutetaan. Lue huolella säännöt, joihin sitoudut hakiessasi kipparioikeuksia.

Nyrkkisääntönä, kipparioikeuksia varten sinun tulisi olla seuraavalla tasolla:

  • Laser 16: sinulla on kokemusta miehistön jäsenenä tässä veneessä, tiedät purjehduksen perusteet ja pystyt käsittelemään venettä varmuudella, kykenet purjehtimaan veneen turvallisesti satamaan ja ulos ilman ohjeita tai moottorivenettä, kykenet käsittelemään erityistilanteet, kuten kaatuneen veneen.
  • Elliott: sinulla on kokemusta miehistön jäsenenä tässä veneessä, sinulla on riittävää purjehduskokemusta purjehtiaksesi tätä venettä varmuudella missä tahansa tilanteessa, tiedät ainakin kisaamisen perusteet (säännöt tilanteissa “kun veneet kohtaavat”).
  • SM40: sinulla on kokemusta miehistön jäsenenä näissä veneissä, olet kokenut kilpapurjehtija ja sinulla on kokemusta tämänkaltaisen 12 metrisen, 4 tonnisen kaunottaren käsittelystä – se ei ole sama asia kuin 6-metrisen 600 kiloisen veneen käsittely.

Hakulomake kipparioikeuksia varten

 

Yhteystiedot

Jos olet kiinnostunut aikuispurjehduksesta Audi HSS Sailing Centerillä tai sinulla on kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä! Olemme mailin päässä osoitteessa hssmrc@gmail.com, sekä facebookissa.

Audi HSS Sailing Center | Aikuispurjehduksen jäsenhakemus